Premiärer Jul och nyår

December/Januari är ju den månad då flest människor besöker biograferna!
Här kommer en liten lista på vilka filmer som har premiär nu under jul/nyår :)
Är ingen garanti att filmerna kommer på alla biografer, besök eran lokala biograf för mer information





Oskar lever ensam i en lägenhet någonstans i Stockholm. För 15 år sedan blev hans älskade Karin påkörd av en berusad politiker och dog omedelbart. Kvar lämnade hon papegojan Palle som Oskar nu ömt vårdar.

Oskar har aldrig kunnat förlika sig med att Karin inte längre finns i livet och att den skyldige kom undan. Med sin instängda sorg isolerar han sig med Palle som enda sällskap. Oskar anser att ett moraliskt förfall håller på att breda ut sig och beslutar sig för att ta lagen i egna händer.

PREMIÄR 18 DECEMBER






Sökande efter nya möjligheter i USA åker Sayra, en ung vacker kvinna från Honduras, med sin far och farbror på en irrfärd över den latinamerikanska landsbygden på väg mot gränsen.

På vägen möter hon en ung mexikansk gängmedlem, El Casper (Edgar M. Flores), som försöker fly undan sitt våldsamma förflutna och undkomma sitt oförlåtande före detta gäng. Tillsammans måste de förlita sig på tro, hopp och vara ”street smart” om de ska överleva sin allt farligare resa mot sina nya hoppfulla liv.

PREMIÄR 18 DECEMBER





James Cameron är äntligen tillbaka! 10 år efter ”Titanic” tar han oss till en spektakulär värld fylld av exotiska livsformer, där den fd marinsoldaten Jake Sully inleder en resa av episka proportioner.

Eftersom han är en Avatar, en mänsklig hjärna i en utomjordisk kropp, finner han sig själv sliten mellan två världar i en desperat strid för sin egen överlevnad.

WETA-Digital, kända för sitt arbete med ”Sagan om Ringen”-trilogin och ”King Kong” förflyttar tillsammans med Cameron publiken till en ny värld i en film som för evigt kommer förändra sättet vi upplever bio.

PREMIÄR 18 DECEMBER






Göta Kanal kommer i en tredje upplaga lagom till julen 2009.

Kronofogden är återigen på besök hos Anderssons Båtvarv. Men denna gången är det lugnt, menar Janne Andersson. De sista båtmotorerna till Italien är levererade. När betalningen väl är i hamn, är varvet skuldfritt. Allt verkar ordna sig för Andersson. Dottern Petra kör turister i en gammal ångslup på Göta Kanal medan hon berättar myten om kanalbyggaren Baltzar von Platens hemlighet, och kanotisten Svante är ute på sin årliga tur på kanalen. Skall vi äntligen få veta vad han gör här år efter år?

Men så slår den italienska maffian till. Det kommer inga pengar… Kronofogden jagar Andersson men blir också själv jagad. Båtar sjunker, båtar exploderar, andra kör på land. Pengar kommer, pengar försvinner. Allt är som vanligt på Göta Kanal.

Kommer Kanalkungens hemlighet att hjälpa de inblandade?

PREMIÄR 25 DECEMBER







Dundersuccén med de sjungande och talande ekorrarna Alvin, Simon och Theodore får en uppföljare!

Denna gång blir Alvin och hans gäng tvungna att gå tillbaka till skolan där det för deras del bara blir mer bus, mer sång och ännu fler tokigheter. Men när skolan hotas av nedläggning och enda chansen att rädda den är att vinna en musiktävling där priset är $25,000 är det självklart att våra ekorrar ställer upp.

PREMIÄR 25 DECEMBER





I ett dynamiskt nytt porträtt av Conan Doyles berömda karaktär “Sherlock Holmes” får vi följa Holmes och hans partner Watson på sitt senast äventyr där de avslöjar sina färdigheter i att slåss lika dödligt som deras legendariska intellekt.

Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet.

Filmen är baserad på originalberättelsen av Lionel Wigram, inspirerad av den klassiska historien av Sir Arthur Conan Doyle, och produceras av Joel Silver, Lionel Wigram, Susan Downey och Dan Lin. För regin svarar Guy Ritchie, som nyligen skrev, producerade och regisserade actionkomedin “RocknRolla”. Hans tidigare filmer inkluderar bland andra “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”, “Snatch” och “Revolver”.

PREMIÄR 1 JANUARI







Såja, njut av biofilmer nu under julen! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Just for my eyes)<3

Din Blogg:

Kommentar:

bloglovin
Trackback